Menu

Versturen als PDF- of Word-bestand?

Door: Bas Koenen 08 Februari 2016
De meestgebruikte bestandsformaten om je cv op te slaan zijn Word en PDF. Stuur je je cv per post, dan is het bestandstype minder belangrijk. Maar stuur je je cv per mail dan wil je ook zeker weten dat je cv op de pc van de werkgever dezelfde lay-out en indeling heeft als op jouw beeldscherm.
 
Het voordeel van een PDF-bestand is dat je zeker weet dat de indeling en lay-out van je cv onveranderd blijft als de werkgever het document opent. Met een Word-bestand kan de indeling van het document verspringen en gaat de lay-out waarop je zo goed je best hebt gedaan verloren. Daarnaast staat het professioneler als je je cv in een PDF-bestand verstuurt en je geeft ermee aan dat je over de basis computerkennis beschikt.
Het voordeel van opslaan in Word is dat je het document altijd kunt aanpassen. 
 
Sla je document dus het liefst twee keer op. Eén keer als PDF-bestand, dat je gebruikt om online naar de werkgever te sturen en één keer als Word-bestand voor je eigen administratie. Maak je je cv met Dé Online CVMaker, dan ontvang je je cv direct in PDF- én Word-formaat. 
 

03-7-20 Tips en trucs om dubieuze debiteuren te voorkomen en de door jou verstuurde facturen op tijd betaald te krijgen. tuxx.nl/debiteurenbehe…
19-6-20 Handige voorbeeldzinnen voor het maken van engelse brieven. tuxx.nl/voorbeeldzinne…
18-6-20 @tomschouteden We bouwen een auto aanvul tool waarmee bedrijfsgegevens (naam, adres, zip) worden opgezocht aan de hand van een toplevel domein. Is dit interessant voor @TeamleaderBE? developer.tuxx.co.uk/api-overview/c…