Menu

Hoe kan ik mijn cv opleuken zonder te liegen?

Door: Lobke Saris 08 December 2017

Cv opleukenOm in aanmerking te komen voor die leuke baan moet jouw cv opvallen tussen alle andere gegadigden. Maar heb je gaten in je cv, je opleiding niet afgerond of weinig werkervaring? Hoe kun je je cv dan opleuken zonder te liegen?

Wees creatief en buig negatieve punten om in positieve kwaliteiten. Wellicht heb je een gat in je cv doordat je een lange reis hebt gemaakt. Maar deze reis zorgt er wél voor dat je over veel internationale ervaring beschikt.

Heb je je opleiding niet afgerond? Dit kan er ook op wijzen dat je je persoonlijk hebt ontwikkeld en dat je erachter kwam dat de opleiding niet bij je past. Je weet nu beter wat je wilt en wat wel bij je past. Hierdoor heb je een bewuste keuze gemaakt voor de baan en weet je dat je bereid bent om de functie voor langere tijd te vervullen.

Werkervaring hoeft niet alleen uit een betaalde baan voort te komen. Vrijwilligerswerk, stages, voorzitterschap van een vereniging etc. Het is allemaal werkervaring. Uiteraard is het wel het beste als de positieve kwaliteiten aansluiten op de functie waarnaar je solliciteert.