Menu

Twijfel jij over je cv?

Door: Bas Koenen 08 Januari 2016
Onderzoek wijst aan dat een derde van de sollicitanten twijfelt aan zijn of haar cv. Ze vragen zich af of hun cv wel toereikend is, de werkervaring relevant genoeg is en of het cv de juiste indruk geeft. 

Twijfel jij ook over je cv? Je bent dus niet de enige. Solliciteren is voor iedereen een spannende tijd. Een groot deel van je dag breng je immers door op je werk, dus het heeft veel invloed op je leven. 
Het is dan ook niet gek dat je weleens twijfelt, maar het is wel belangrijk om een goede indruk te maken. Om kans te maken op die leuke baan moet je toekomstige werkgever vertrouwen hebben in je capaciteiten. Daarvoor is het wel belangrijk dat je in jezelf vertrouwt.

Ga bij jezelf na wat je kwaliteiten zijn. Bedenk wat je voor het bedrijf zou kunnen betekenen. En schiet je ergens tekort? Dan maak je dit op een ander vlak vast wel goed. Niemand is perfect en ook de werkgever verwacht niet dat een sollicitant aan alle voorwaarden voldoet. Laat in je cv de ervaring en opleidingen die relevant zijn duidelijk naar voren komen en zorg voor een goede lay-out. Dan hoef je over de uitstraling van je cv niet meer te twijfelen.
 

03-7-20 Tips en trucs om dubieuze debiteuren te voorkomen en de door jou verstuurde facturen op tijd betaald te krijgen. tuxx.nl/debiteurenbehe…
19-6-20 Handige voorbeeldzinnen voor het maken van engelse brieven. tuxx.nl/voorbeeldzinne…
18-6-20 @tomschouteden We bouwen een auto aanvul tool waarmee bedrijfsgegevens (naam, adres, zip) worden opgezocht aan de hand van een toplevel domein. Is dit interessant voor @TeamleaderBE? developer.tuxx.co.uk/api-overview/c…