Menu

Gezocht: Schaap met vijf poten

Door: Bas Koenen 18 Januari 2016
Je hebt ze vast weleens gezien, vacatures waarin een hele waslijst aan eisen genoemd wordt. Deze werkgever is op zoek naar het ‘schaap met vijf poten’. Maar bestaat die wel? Veel sollicitanten laten zich afschrikken door een lange eisenlijst, maar dat hoeft helemaal niet.
 
Werkgevers ontvangen tientallen, zo niet honderden sollicitaties op een vacature. Het kost veel tijd en geld om hieruit een selectie te maken. Een lange eisenlijst is vaak een manier van werkgevers om het aantal sollicitanten te beperken. Maar de werkgever weet zelf ook wel dat een dergelijke sollicitant niet bestaat. Trek dus je stoute schoenen aan en solliciteer gewoon op de baan. Geef aan dat je niet over alle eisen beschikt en benoem de kwaliteiten waarmee je dit goed maakt. Uiteraard ben je bereid om bij te leren en cursussen te volgen.
 
In lange eisenlijsten worden vaak bepaalde eisen genoemd die echt een voorwaarde zijn om de baan te bemachtigen. Dit zijn de zogenaamde harde eisen. Beschik je over deze eisen, dan maak je een goede kans op de baan, zelfs als je niet aan de overige eisen voldoet. Het voordeel hiervan is dat er minder concurrentie is. Laat je dus niet afschrikken door een lange eisenlijst, maar doe er je voordeel mee!

03-7-20 Tips en trucs om dubieuze debiteuren te voorkomen en de door jou verstuurde facturen op tijd betaald te krijgen. tuxx.nl/debiteurenbehe…
19-6-20 Handige voorbeeldzinnen voor het maken van engelse brieven. tuxx.nl/voorbeeldzinne…
18-6-20 @tomschouteden We bouwen een auto aanvul tool waarmee bedrijfsgegevens (naam, adres, zip) worden opgezocht aan de hand van een toplevel domein. Is dit interessant voor @TeamleaderBE? developer.tuxx.co.uk/api-overview/c…