Menu

Welke persoonlijke gegevens vermeld ik op mijn cv?

Door: Bas Koenen 20 Oktober 2015

Je cv bevat altijd de noodzakelijke persoonsgegevens welke vooral bedoeld zijn om contact met je op te kunnen nemen. Hiertoe behoren je naam, adres, telefoonnummer en e-mailadres. Daarnaast wordt vaak de geboortedatum vermeld om je leeftijd aan te geven.
Veel sollicitanten vermelden ook andere persoonsgegevens, zoals geboorteplaats, burgerlijke stand, geslacht, nationaliteit en het aantal kinderen. Dit is echter achterhaald. Je cv moet een duidelijk beeld van jou geven op zakelijk gebied. Je burgerlijke stand en geboorteplaats hebben hierop vaak geen toegevoegde waarde.

Als je van mening bent dat je burgerlijke staat of bijv. het aantal kinderen wel toegevoegde waarde hebben voor de functie waarnaar je solliciteert, dan kun je deze uiteraard wel vermelden.
Hetzelfde geldt voor het meesturen van een pasfoto. Als je uiterlijk van belang is in de functie dan kun je een pasfoto meesturen. In sommige gevallen wordt hier zelfs specifiek om gevraagd. Bedenk bij het uitzoeken van een foto dat je een professionele indruk achter wilt laten. Kies dan ook een representatieve foto. Vakantiekiekjes in badkleding of een foto in de kroeg zijn dus niet geschikt.


03-7-20 Tips en trucs om dubieuze debiteuren te voorkomen en de door jou verstuurde facturen op tijd betaald te krijgen. tuxx.nl/debiteurenbehe…
19-6-20 Handige voorbeeldzinnen voor het maken van engelse brieven. tuxx.nl/voorbeeldzinne…
18-6-20 @tomschouteden We bouwen een auto aanvul tool waarmee bedrijfsgegevens (naam, adres, zip) worden opgezocht aan de hand van een toplevel domein. Is dit interessant voor @TeamleaderBE? developer.tuxx.co.uk/api-overview/c…