Menu

Kies de juiste bestandsnaam voor je cv

Door: Bas Koenen 12 Februari 2016
Verstuur je je cv per e-mail of via de bedrijfswebsite? Houd dan rekening met de naam waaronder je je cv opslaat. Voor je eigen administratie is ‘cv.pdf’ wellicht voldoende, maar voor de werkgever is het overzichtelijker als je het document voorziet van je naam. Bijvoorbeeld: cv_Jan_Janssen.pdf
 
Een werkgever ontvangt vaak tientallen cv’s op een vacature. Op deze manier maak je het overzichtelijker voor de werkgever én maak je een gestructureerde indruk.
Zijn er meerdere vacatures binnen het bedrijf? Sla het document dan op inclusief de functienaam. Bijvoorbeeld: CV_Jan_Janssen_Monteur.pdf. Dan is het direct duidelijk op welke functie je solliciteert. Het voordeel voor jezelf is dat je later nog weet voor welke functie je je cv hebt gemaakt.
 
Wil je een onderscheidende indruk maken? Geef je document dan een creatieve naam, bijvoorbeeld: Ervaren_monteur_met_passie_voor_klassiekers.pdf of Jan_Jansen_Webdesigner_met_oog_voor_detail.pdf
Zo kun je zelfs met de bestandsnaam van je cv de juiste indruk achterlaten en je onderscheiden van andere sollicitanten.