Menu

Al is de leugen nog zo snel, de waarheid...

Door: Lobke Saris 23 Oktober 2015

64% van de sollicitanten liegt weleens in hun cv en 30% van de sollicitanten dikt hun cv enigszins aan. De verleiding om te liegen in je cv is groot, zeker als je bovenstaande cijfers bekijkt en dit jouw concurrenten zijn als het om die leuke baan gaat.
Toch is het risicovol om te liegen.  De kans is groot dat je door de mand valt tijdens het sollicitatiegesprek. Je maakt dan geen betrouwbare indruk meer en je kans op de baan is wel bekeken. Kom je met je leugen toch de sollicitatieprocedure door en wordt je aangenomen, dan kan je werkgever je alsnog ontslaan op het moment dat je leugen ontdekt wordt. 


Je kunt ook concurreren met de ‘leugenaars’ zonder zelf te liegen. Je mag je cv best op een creatieve manier opleuken en negatieve punten ombuigen in positieve kwaliteiten. Niet afgeronde opleidingen, weinig werkervaring of gaten in je cv? Geen probleem als je een beetje creatief bent en er positieve kwaliteiten tegenover kunt zetten.


03-7-20 Tips en trucs om dubieuze debiteuren te voorkomen en de door jou verstuurde facturen op tijd betaald te krijgen. tuxx.nl/debiteurenbehe…
19-6-20 Handige voorbeeldzinnen voor het maken van engelse brieven. tuxx.nl/voorbeeldzinne…
18-6-20 @tomschouteden We bouwen een auto aanvul tool waarmee bedrijfsgegevens (naam, adres, zip) worden opgezocht aan de hand van een toplevel domein. Is dit interessant voor @TeamleaderBE? developer.tuxx.co.uk/api-overview/c…