Menu

Hobby’s vermelden op je cv

Door: Bas Koenen 31 December 2015

Solliciteer je op een functie als verkoopmedewerker in een sportzaak, dan kan je skydive hobby wellicht een pre zijn. Maar wil je als boekhouder aan de slag bij een formeel kantoor dan maak je met het vermelden van deze hobby waarschijnlijk een minder goede indruk.

Zeker voor hobby’s geldt: het draagt bij aan het beeld dat de werkgever van jou krijgt. De werkgever moet aan de hand van wat jij opschrijft een beeld van jou vormen. Vooroordelen worden daarbij snel gemaakt. Een skydiver zal als roekeloos bestempeld kunnen worden terwijl een postzegelverzamelaar een ietwat stoffig imago doet vermoeden. Uiteraard kun je jong en sportief zijn én een voorliefde hebben voor het verzamelen van postzegels. Maar de werkgever moet in korte tijd een beeld van jou vormen en beoordelen of je geschikt bent voor de functie en binnen het bedrijf past.

Probeer na te gaan welk type persoon de werkgever in gedachten heeft voor de functie. Meestal kun je dat tussen de regels van de vacaturetekst wel opmaken. Om in aanmerking te komen voor de functie is het goed als je aan dat beeld voldoet. Uiteraard moet je jezelf blijven, maar hobby's die een verkeerd beeld van jou creëren of die niet bij het bedrijfsimago passen kun je beter even achterwege laten. In een later tijdstip, bijvoorbeeld tijdens het sollicitatiegesprek, kun je je hobby altijd nog vermelden als je dit graag wilt.

Voor hobby’s geldt dus dat je ze kunt vermelden op je cv, maar wees je er wel van bewust dat dit bijdraagt aan het beeld dat de werkgever van jou krijgt. Om het ijs te breken tijdens het sollicitatiegesprek stellen werkgevers vaak eerst vragen over de persoonlijke gegevens uit het cv. Hobby’s zijn dan wel een dankbaar gespreksonderwerp.

 

 


03-7-20 Tips en trucs om dubieuze debiteuren te voorkomen en de door jou verstuurde facturen op tijd betaald te krijgen. tuxx.nl/debiteurenbehe…
19-6-20 Handige voorbeeldzinnen voor het maken van engelse brieven. tuxx.nl/voorbeeldzinne…
18-6-20 @tomschouteden We bouwen een auto aanvul tool waarmee bedrijfsgegevens (naam, adres, zip) worden opgezocht aan de hand van een toplevel domein. Is dit interessant voor @TeamleaderBE? developer.tuxx.co.uk/api-overview/c…