Menu

Een gat in mijn cv, wat nu?

Door: Lobke Saris 04 Februari 2016

Gat in mijn cv! Wat nu?Je hebt een tijd zonder baan gezeten, bent lang ziek geweest of je hebt een periode fulltime voor je kinderen gezorgd. Nu heb je een gat in je cv. Hoe ga je dat verklaren?

Wees te allen tijde eerlijk en kom niet in de verleiding om te liegen. Maar eerlijk zijn betekent niet dat je verplicht bent om alles te vertellen. De meeste werkgevers snappen wel dat er een periode in je leven geweest kan zijn waarin je even niet gewerkt hebt. Als er niet om een verklaring gevraagd wordt hoef je deze ook niet te geven.

Maar wordt er wel op opheldering gevraagd probeer dan negatieve punten om te buigen in positieve kwaliteiten. Wellicht heb je in je werkeloze periode vrijwilligerswerk gedaan waarbij je nieuwe vaardigheden geleerd hebt. Of heb je tijdens je ziekte een thuisstudie gevolgd. Zorgde je fulltime voor je kinderen dan kan hieruit bijv. blijken dat je een zorgzame aard hebt en goed in staat bent om je eigen prioriteiten te bepalen.

Een gat in je cv hoeft dus niet negatief te zijn, maar zorg wel dat je een goed antwoord hebt als je hierover vragen krijgt.