Menu

Cv minstens zo belangrijk als de sollicitatiebrief

Door: Lobke Saris 26 November 2015

De meeste werkzoekenden besteden drie keer zoveel tijd aan het schrijven van een sollicitatiebrief dan aan het schrijven van een cv. Besteed jij ook veel meer tijd aan het schrijven van een sollicitatiebrief dan aan het schrijven van je cv? Bedenk dan dat recruiters en werkgevers vaak een eerste selectie maken op basis van de cv’s. Je cv is dus minstens zo belangrijk als je sollicitatiebrief!

Werkgevers ontvangen vaak tientallen sollicitaties per vacature en tijd om alle sollicitatiebrieven en cv’s nauwkeurig te lezen is er niet. Bij de eerste selectie worden de cv’s snel gecontroleerd op de gestelde functie eisen. Kan men niet uit het cv af leiden dat je over de gevraagde vaardigheden beschikt dan wordt je brief al niet meer gelezen.

Jouw cv moet dus opvallen, aansluiten bij de functie-eisen en overzichtelijk zijn. Met een goede lay-out zorg je voor een overzichtelijk en logisch cv waaruit de lezer snel alle benodigde informatie kan halen. Daarnaast moet je laten zien dat je over de gevraagde functie-eisen en vaardigheden beschikt. Werk relevante werkervaring en opleiding verder uit en zorg dat deze meer in het oog springen dan minder relevante ervaringen.

Schrijf dus voor elke sollicitatie een nieuw cv en zorg dat de gevraagde vaardigheden extra aandacht krijgen.