Menu

Waarom een goed cv zo belangrijk is

Door: Bas Koenen 23 December 2015

Jouw cv is je visitekaartje als je solliciteert bij een bedrijf. Vaak gaat je cv vergezeld van een sollicitatiebrief, maar het cv bepaalt de eerste indruk. Het cv is dan ook het eerste dat de werkgever leest. Sluit dit niet aan bij de functie of geeft het geen goede indruk, dan wordt de brief meestal al niet meer gelezen. 

Werkgevers ontvangen op een vacature vaak tientallen reacties. Tijd om alle sollicitatiebrieven grondig te lezen is er meestal niet. De eerste selectie wordt gedaan aan de hand van het cv. Je cv moet jou dus door deze selectie loodsen.
Een goed cv heeft een mooie lay-out, is overzichtelijk en geeft een duidelijk beeld van jou. Besteed minstens net zoveel tijd aan je cv als aan je sollicitatiebrief. Zorg dat je cv aansluit op de functie en laat relevante werkervaring en opleiding meer opvallen.

In een aantal gevallen is je cv zelfs het enige wat de werkgever van jou ziet als hij een selectie moet maken. Bijvoorbeeld als je via een werving- en selectiebureau wordt voorgesteld of als je je cv upload op een vacaturesite. Een goed cv is dus van wezenlijk belang als je kans wilt maken op die leuke baan.
 

 


03-7-20 Tips en trucs om dubieuze debiteuren te voorkomen en de door jou verstuurde facturen op tijd betaald te krijgen. tuxx.nl/debiteurenbehe…
19-6-20 Handige voorbeeldzinnen voor het maken van engelse brieven. tuxx.nl/voorbeeldzinne…
18-6-20 @tomschouteden We bouwen een auto aanvul tool waarmee bedrijfsgegevens (naam, adres, zip) worden opgezocht aan de hand van een toplevel domein. Is dit interessant voor @TeamleaderBE? developer.tuxx.co.uk/api-overview/c…