Menu

Sollicitatiebrieven

Maak je sollicitatiebrief online!

Juridisch secretaresse
Secretaresse
Process Engineer
Machine-monteur
Adjunct-kantoordirecteur
Afstudeer opdracht
Administratief medewerker
Com. medewerker ICT
Assistent-makelaar
Verpleegkundige
Manager
Manager telemarketing
Telefoniste/Receptioniste
Informatiedagen verzoek
Com. medewerker buitendienst
Senior intercedent
Vertegenwoordiger
Medewerker redactie
Medewerker PR
Open sollicitatie 1
Open sollicitatie 2
Open sollicitatie 3
Open sollicitatie 4
Juridisch secretaresse
Geachte heer/mevrouw,

Na het lezen van uw advertentie op Stepstone was ik meteen enthousiast. De idealistische doelstellingen van uw bedrijf en de zelfstandigheid in de functie van Juridisch secretaresse spreken mij erg aan.

Sinds drie jaar ben ik werkzaam als directiesecretaresse bij een financieel adviesbureau. Ondanks het feit dat ik het in mijn huidige functie nog erg naar mijn zin heb ben ik toe aan een nieuwe stap in mijn carrière. Tijdens mijn studie heb ik stage gelopen bij een advocatenkantoor en dit is mij erg goed bevallen. De ervaring die ik hier heb opgedaan is goed bruikbaar in de functie van Juridisch secretaresse.

Ik voel mij thuis in een informele werkomgeving met een collegiale sfeer. Ik kan goed zelfstandig functioneren, ben stressbestendig en heb ruime ervaring met Word en Excel.

Graag krijg ik de mogelijkheid om mijn brief en CV toe te lichten in een gesprek.

Met vriendelijke groet,

Marieke Brief

Bijlage: Curriculum Vitae
 Terug naar boven

Secretaresse
Geachte heer/mevrouw,

Met deze brief wil ik graag mijn interesse laten blijken voor de functie van secretaresse.

Afgelopen zomer ben ik afgestudeerd aan de Hogeschool in de richting Officemanagement. Tijdens deze opleiding heb ik diverse stages gelopen en in het laatste jaar ben ik parttime werkzaam geweest bij Diever BV als junior secretaresse.

Graag zou ik fulltime aan de slag gaan en via mijn vriend, die als commercieel medewerker een aantal jaar voor u gewerkt heeft, ben ik met uw bedrijf bekend geraakt. Met name de opleidings- en doorgroeimogelijkheden spreken mij erg aan. Ik zou mij graag binnen uw bedrijf verder ontwikkelen.

Ik ben een ervaren Office-gebruiker met een accurate en communicatieve instelling. Collegialiteit, klantvriendelijkheid en zelfstandigheid zijn mij op het lijf geschreven.

Uiteraard ben ik bereid om deze brief en mijn CV toe te lichten in een gesprek.

Met vriendelijke groet,

Marit Sol

Bijlage: Curriculum Vitae
 Terug naar boven

Process Engineer
Geachte mevrouw Janssen,

Op LinkedIn heb ik uw advertentie gelezen waarin u een Process Engineer vraagt. Gezien de functie-inhoud en de aard van uw organisatie, stel ik mij graag voor deze functie beschikbaar.

Ik kan mezelf beschrijven als een procestechnoloog met grote interesse in de (product)ontwikkeling. Met name tijdens mijn afstudeerperiode, heb ik geleerd procestechnologische knelpunten vanuit verschillende hoeken te bekijken en op eigenzinnige wijze op te lossen of te verbeteren. Uit deze ervaringen weet ik dat technologisch onderzoek een grote aantrekkingskracht op mij uitoefent en dat ik op dit gebied verder wil. De hierbij gewekte interesse en opgedane ervaring vormen een sterke motivatie voor deze sollicitatie. Naar mijn mening geeft dit samen met mijn opleiding een geschikte achtergrond voor de vacante functie.

Uit stage- en afstudeerervaring is gebleken dat ik zowel in teamverband als zelfstandig goed functioneer en dat nauwkeurig en systematisch twee begrippen zijn die mij omschrijven.

Ik ben me ervan bewust dat ik als schoolverlater misschien niet over de gewenste ervaring beschik. Maar zoals blijkt uit mijn curriculum vitae maak ik mij nieuwe materie snel eigen en ben ik in staat onder druk te presteren. In combinatie met mijn ambitie vormt dit een goede basis voor een succesvolle carière bij Sudexo.

Graag zou ik mijn motivatie en specifieke drijfveren om voor Sudexo te gaan werken in een persoonlijk gesprek nader willen toelichten.

Hoogachtend,

Frans de Groot

Bijlage: Curriculum Vitae
 Terug naar boven

Machine-monteur
Geachte heer De Vries,

Van het CWI vernam ik dat u op dit moment een vacature heeft voor een machine-monteur, daarop wil ik bij dezen graag solliciteren.

In Marokko heb ik een opleiding tot machine-monteur gevolgd. Sinds ik in Nederland woon, heb ik mij vooral gericht op het leren van de Nederlandse taal. Het afgelopen half jaar heb ik mijn technische kennis en praktische vaardigheden opgehaald middels een cursus bij het Praktijk Leerbedrijf Techniek van het ROC Midden-Brabant om me zo snel mogelijk tot de Nederlandse arbeidsmarkt te kunnen richten. Voor deze cursus haalde ik in juli jl. een certificaat.

Het werken bij uw bedrijf spreekt me erg aan omdat ik in Marokko drie jaar bij een bedrijf voor koelinstallaties heb gewerkt. Ik hoop dan ook dat u mij zult uitnodigen voor een persoonlijk gesprek waarin ik mijn sollicitatie nader kan toelichten.

Hoogachtend,

Chaib Diouani
 Terug naar boven

Adjunct-kantoordirecteur
Geachte heer Van Wildt,

Onder verwijzing naar ons telefoongesprek van donderdag jongstleden ontvangt u hierbij volgens afspraak mijn sollicitatie.

Graag wil ik interesse tonen voor de functie van adjunct-kantoordirecteur bij één van de vestigingen van Atradia Bankiers.

De wereld van de financiële dienstverlening is mij van jongs af aan reeds bekend. Mijn vader was makelaar in assurantiën en zelfstandig ondernemer. Dit resulteerde in een interesse in dit vak, zodat ik na mijn middelbare school een HEO-opleiding Bank- en Verzekeringswezen volgde aan de HEAO.

Na mijn studie heb ik drie jaar bij de Spaar-Bank gewerkt. In deze periode heb ik een brede kennis van en ervaring met bankzaken opgebouwd

In toenemende mate ontstond het verlangen om mij meer op de zakelijke relaties te richten en minder op de particulieren. Juist omdat uw bank hierin gespecialiseerd is, lijkt een betrekking me hier zeer geschikt.

Gezien mijn opleiding en werkervaring verwacht ik dan ook dat ik bij uw bank goed zou kunnen functioneren.

In de hoop dat het bovenstaande samen met mijn curriculum vitae genoeg aanleiding biedt om mij voor een oriënterend gesprek uit te nodigen,

verblijf ik,

met vriendelijke groet,

Jan-Willem Kerkhof

Bijlagen: Curriculum vitae
 Terug naar boven


Afstudeer opdracht
Geachte mevrouw Mansveld,

Van uw afdeling Public Relations kreeg ik informatie toegestuurd, die ik met grote interesse heb doorgelezen. Graag wil ik informeren naar de mogelijkheid om bij MB een afstudeeropdracht uit te voeren.

Momenteel zit ik in de eindfase van mijn studie Bedrijfskunde aan de Rijksuniversiteit. Als laatste onderdeel van mijn studie dient een afstudeeropdracht uitgevoerd te worden van zes maanden. De bedoeling hiervan is zelfstandig een praktijkonderzoek bij een bedrijf te doen. De resultaten zullen dan in een adviesrapport worden vastgelegd.

Gezien mijn specialisatie in Marketing en Bedrijfsontwikkeling ben ik op zoek naar een opdracht op dit gebied. Een mogelijkheid zou kunnen zijn een onderzoek naar strategisch marketingbeleid van MB.

De start van de opdracht staat voor gepland.

Graag zou ik in een oriënterend gesprek de eventuele mogelijkheden bij MB willen bespreken.

Met vriendelijke groet,

Hans Kooymans
 Terug naar boven

Administratief medewerker
Geachte heer / mevrouw,

In de krant van zaterdag 2 juni jl. las ik dat u een vacature heeft voor een administratief medewerker in de vakantieperiodes. Op die baan wil ik bij dezen graag solliciteren.

Mijn naam is Manuela Schmitz en ik ben 18 jaar. Ik kom uit Duitsland. Het afgelopen jaar heb ik de Schakelcursus Administratie gedaan. Tevens heb ik een cursus tekstverwerken in MS Word en veel Nederlandse lessen gevolgd. Op dit moment beheers ik het Nederlands redelijk goed. Op 15 juni neem ik deel aan het Staatsexamen Nederlands als tweede taal.

Volgend jaar ga ik de opleiding voor administratief medewerker volgen. Zoals u in mijn c.v. kunt zien heb ik dit jaar al stage gelopen, maar ik zou graag meer praktijkervaring opdoen. Bovendien kwam ik er tijdens mijn stage achter dat ik het werken op een kantoor heel erg leuk vind. Omdat u veel contacten heeft met het Duitse moederbedrijf, lijkt het me een voordeel dat ik de Duitse taal vloeiend spreek.

Ik hoop dat u mij uitnodigt voor een persoonlijk gesprek.

Hoogachtend,

Manuela Schmitz
 Terug naar boven

Commercieel medewerker informatiseringdienst
Geachte mevrouw Van der Dool,

Met belangstelling heb ik kennis genomen van uw advertentie op LinkedIn. Het daaropvolgende telefoongesprek met de heer Melief heeft mijn enthousiasme nog verder doen toenemen.

In ben ik afgestudeerd aan de HEAO in de studierichting Commerciële Economie. Tijdens mijn studie was het schrijven van computerprogramma's mijn hobby. Dit resulteerde in een aanstelling bij Vobis als inkoper en marketing-medewerker. Deze functie vervulde ik naast mijn studie.

Als aanvulling op mijn opleiding heb ik diverse cursussen gevolgd om mijn informatica-kennis te vergroten, ondermeer op het gebied van netwerken, internetapplicaties en e-commerce.

Tijdens mijn studie heb ik een eenmanszaak opgezet en computers geïmporteerd. Mijns inziens beschik ik over voldoende ondernemerskwaliteiten om een goede bijdrage te kunnen leveren aan de opbouw en uitbouw van computeractiviteiten op de Universiteit.

Voor relevante ervaring met betrekking tot administratieve werkzaamheden verwijs ik u naar mijn curriculum vitae.

Vanzelfsprekend ben ik beschikbaar om mijn ervaringen toe te lichten.

Hoogachtend,

Rob Vink

Bijlagen: Curriculum vitae
 Terug naar boven

Assistent-makelaar
Geachte heer Vijfwinkel,

Eind januari ben ik afgestudeerd aan de HEAO met als specialisatie Makelaardij.

Tijdens mijn studie bleek dat ik de financiële en commerciële aspecten het meest interessant vond. Gedurende mijn eerste stage heb ik me dan ook vooral met deze onderwerpen bezig gehouden. Deze stage duurde zes maanden en vond plaats voor Verbeek Makelaars.

Gedurende mijn afstudeerstage bij Visscher Makelaars heb ik met name ervaring opgedaan in hypotheken en de geautomatiseerde verwerking van gegevens. Tevens heb ik hier contactuele vaardigheden en een commerciële instelling ontwikkeld.

De functie van assistent-makelaar zie ik als een ideale start van mijn carrière als makelaar.

Ik hoop dat mijn sollicitatiebrief aanleiding biedt tot een vervolg in de vorm van een gesprek.

Hoogachtend,

Diana Verhoeven
 Terug naar boven

Verpleegkundige
Geachte heer Verhulst,

Door een bevriende collega werd ik gewezen op uw advertentie op Monsterboard. Na het lezen van het fuctieprofiel besloot ik te solliciteren, omdat ik denk geschikt te zijn voor de functie van verpleegkundige in uw ziekenhuis.

Na mijn opleiding ben ik gaan werken als verpleegkundige in het Streekziekenhuis Salland. De afgelopen drie jaar heb ik hier ervaring opgedaan in het begeleiden en verzorgen van patiënten. Tevens heb ik geleerd om in teamverband met artsen, fysiotherapeuten en andere hulpverleners samen te werken.

Als nevenactiviteit ben ik verbonden aan de verpleegstersopleiding in ons ziekenhuis. Het lesgeven bevalt mij zeer goed en ik zou dit er graag parttime bij blijven doen.

Graag bespreek ik met u de mogelijkheden voor een overstap naar uw ziekenhuis.

Hoogachtend,

Irene Teeuwissen
 Terug naar boven

Manager
Geachte heer Blad,

Graag wil ik solliciteren naar de functie van Top Manager zoals vermeld in de advertentie in de regionale krant van afgelopen zaterdag.

Wat mij aantrekt in de functie is het veelvuldige contact met klanten en de daarbij horende uitdaging om hun problemen naar tevredenheid op te lossen. Met het oplossen van problemen heb ik in mijn huidige functie veel ervaring opgedaan en dit is mij zeer goed bevallen.

Na afronding van mijn studie Commerciële Economie heb ik de post HBO-opleiding Personeelsbeleid gevolgd aan de Hogeschool. Gedurende deze opleiding ben ik begonnen met een parttime aanstelling bij de Bosman-uitzendorganisatie. De eerste functie die ik vervulde was Adviseur werving en selectie.
Na een jaar ben ik mij gaan bezighouden met het begeleiden van vestigingsmanagers op het gebied van acquisitie en relatiebeheer. Deze tweede functie bood mij de kans mijn leidinggevende capaciteiten te testen. Naar mijn mening het ik die test goed doorstaan.

De afgelopen jaren heb ik geleerd klantvriendelijk en resultaatgericht te werken. In relatie met klanten stel ik mij altijd flexibel op en probeer ik zakelijk en constructief tot een oplossing van problemen te komen.

Ik denk met mijn opleiding en ervaring een adequate Top Manager te kunnen zijn bij RS uitzendbureau. Graag wil ik mijn ideeën betreffende de invulling van deze functie in een gesprek verder toelichten.

Hoogachtend,

Annette Tromp
 Terug naar boven

Manager telemarketingafdeling
Geachte mevrouw De Wit,

Van uw directeur de heer Schakel vernam ik dat uw telemarketingafdeling het afgelopen jaar geen positief resultaat heeft geboekt. Ik zie het als een grote uitdaging om daar verandering in te brengen. Hiervoor kan ik de juiste combinatie van managementvaardigheden en vakkennis meebrengen.

Sinds twee jaar ben ik adjunct-hoofd van de afdeling Telemarketing bij uw concurrent NIPO. In deze functie heb ik mijn leidinggevende vaardigheden sterk ontwikkeld. Onder mijn leiding zijn grote acquisities gepleegd en is de afdeling met goede resultaten gegroeid van 25 naar 40 medewerkers.

De start van mijn loopbaan vond plaats bij het Algemeen Dagblad, waar ik mijn HEAO-opleiding Commerciële Economie met succes in praktijk kon brengen. Als marketingassistent heb ik hier het vak in de praktijk kunnen leren. Tijdens deze periode heb ik aanvullende cursussen gevolgd op het gebied van telemarketing en direct marketing.

Gezien mijn ervaring, ambitie en leidinggevende kwaliteiten is een volgende carrièrestap nu opportuun. Ik vertrouw erop dat u na lezing van deze brief en mijn curriculum vitae dezelfde mening bent toegedaan.

Hoogachtend,

Bart Hoogland

Bijlagen: Curriculum vitae
 Terug naar boven

Telefoniste/Receptioniste
Geachte heer/mevrouw,

Uw advertentie in De Zondagskrant heeft mijn interesse gewekt. Graag kom ik in aanmerking voor de functie van telefoniste/receptioniste.

Mijn werkervaring en vaardigheden komen sterk overeen met de gevraagde competenties in de advertentie. Ik heb oog voor detail, kan goed samenwerken, ben klantvriendelijk en stressbestendig. De bijgevoegde aanbevelingsbrieven getuigen van deze kwaliteiten.

In de afgelopen jaren heb ik diverse cursussen gevolgd op het gebied van communicatie en talen zoals Engels, Duits en Frans. Ik ben representatief en regelmatig vertellen mensen mij dat ik een prettige, duidelijke telefoonstem heb. Naast ruime werkervaring beschik ik over een goede vaardigheid met Excel, Word en Powerpoint.

Graag overtuig ik u van mijn kwaliteiten in een gesprek waarbij ik deze brief en mijn CV verder toe kan lichten.

Met vriendelijke groet,

Simone Stip

Bijlage: Curriculum Vitae, Getuigschriften
 Terug naar boven

Informatiedagen verzoek
Geachte heer / mevrouw,

Nog een paar maanden en dan mag ik eindelijk aan het werk. Daarom wil ik nu vast reageren op uw advertentie in de Intermediair van 23 februari jl. De originele en kenmerkende reclame met het losbrekende paard en de begeleidende tekst spraken mij namelijk erg aan.

In ben ik begonnen met de studie bedrijfseconomie aan de Hogeschool. Het studentenleven was (natuurlijk) fantastisch, maar toch nog niet bevredigend voor mij. Na één redelijk succesvol jaar besloot ik daarom naar Australië te vertrekken. Op het vliegveld werden de eerste contacten gelegd en binnen een week had ik mijn eerste baantje. Er volgden er nog vele. De totaal verschillende cultuur, de snel wisselende internationale contacten, de mogelijkheden zelf te beslissen wat je wilde doen en de afwisseling zorgden voor een onvergetelijk jaar en versnelden mijn persoonlijke ontwikkeling.

Daarna heb ik me volledig op het studentenleven gestort. Gedurende mijn studie heb ik mij gespecialiseerd in innovatieve organisaties. Ik ben daarbij vooral geïnteresseerd in de rol van Human Resource Management in deze bedrijven in een internationale context. Als afstudeeropdracht ga ik een onderzoek doen in vier landen in zuidelijk Afrika. Vooral het zelfstandige en het ambassadoriale karakter van deze opdracht trekt mij aan.

Naast mijn studie heb ik veel gewerkt in de horeca en ben ik op verschillende gebieden actief geweest in de sport. De horecabaantjes leerden mij flexibel en klantgericht te zijn. De sportactiviteiten gaven mij, naast gezelligheid, de mogelijkheid mijn communicatieve vaardigheden ten volste te benutten, nieuwe dingen te realiseren en een winnersmentaliteit te ontwikkelen.
Het bovenstaande maakt al enigszins duidelijk wat ik in mijn werk hoop te vinden. Het opzetten van nieuwe projecten of vestigingen in het buitenland in lijn met de strategie van het concern lijkt mij bijzonder uitdagend. Hierbij hebben een informele sfeer, het werken in teams en het streven naar een succesvolle uitvoering voor mij hoge prioriteit.

Ik hoop dat u mij uitnodigt voor de informatiedag van 22 maart, om te kijken of Talentino en ik ook daadwerkelijk zo goed bij elkaar passen als ik uit de advertentie heb opgemaakt.

Met vriendelijke groet,

Paul van de Velde
 Terug naar boven

Commercieel medewerker buitendienst
Geachte heer Weber,

Zoals ik u al in ons telefoongesprek vertelde, ben ik zeer geïnteresseerd in de functie van commercieel medewerker buitendienst.

Na mijn opleiding Werktuigbouwkunde aan de MTS heb ik als verkoper gewerkt bij Flexop, producent van slijpschijven. Hier heb ik met plezier drie jaar gewerkt. In de afgelopen jaren heb ik diverse opleidingen gevolgd op het gebied van verkoop en bouwmaterialen.

Vijf jaar werkervaring en de in opleidingen opgedane kennis vormen een goede basis om een overstap te maken naar een meer zelfstandige functie zoals commercieel medewerker buitendienst bij uw bedrijf.

Ik kan goed omgaan met mensen en ik heb overtuigingskracht. Mijn overtuigingskracht blijkt ondermeer uit de verkopen die ik heb weten te realiseren.

Uw bedrijf neemt een goede positie in op de markt en het lijkt mij een uitdaging om deze positie verder uit te bouwen. Ik vertrouw erop dat ik de kans krijg om u in een gesprek van mijn capaciteiten als verkoper te overtuigen. Ik beloof u dat het de moeite waard is.

Hoogachtend,

Harry Wennekes
 Terug naar boven

Senior intercedent
Geachte heer Hofmans,

Ik las de vacature van uw organisatie op de site Werkgezocht en dacht meteen: dat is een baan voor mij! Graag vertel ik u waarom.

Allereerst ben ik iemand die graag met mensen omgaat en makkelijk contacten legt. Ik ben niet voor niets intercedent geworden bij uitzendbureau Jobtop, waar ik dit een leuk aspect vind van mijn werk.

Ten tweede bezit ik in sterke mate over doorzettingsvermogen en dat is een eigenschap die je in onze branche goed kunt gebruiken.

Ten derde heb ik een gezonde dosis mensenkennis opgebouwd en weet die goed te combineren met commercieel succes.

Ik verwijs u voor een gedetailleerd overzicht naar mijn bijgevoegde curriculum vitae. Ik hoop dat u voldoende vertrouwen in mij heeft om de selectieprocedure voort te zetten.

Met vriendelijk groet,

Jessica de Bruijn

Bijlagen: Curriculum vitae
 Terug naar boven

Vertegenwoordiger
Geachte heer / mevrouw,

Hierbij wil ik solliciteren naar de functie van vertegenwoordiger/wijnadviseur.

Uw bedrijf heeft in drie generaties een naam opgebouwd als wijnhandelaar in wijnen van zeer hoge kwaliteit. Verder spreken het professionalisme en de grote kennis van zaken bij uw bedrijf mij aan. Ik heb dit zelf mogen ervaren tijdens een bezoek aan Verbunt Wijnverkopers afgelopen november, dat door ons opleidingsinstituut georganiseerd werd.

Ik heb net mijn diploma Middelbaar Economisch Onderwijs richting Horeca behaald (voorheen Middelbare Hotelschool). Tijdens mijn hotelschooltijd heb ik een bijzondere belangstelling voor wijn gekregen. Zo ben ik op studiereis geweest naar Zuid-Afrika om daar diverse wijngaarden te bezoeken. Dit was een zeer bijzondere ervaring. Ook heb ik de cursus Vinologie gevolgd op onze school.

Ik ben commercieel ingesteld en heb een bijbaan gehad als verkoper in een audio/video-winkel. Ik heb mijn curriculum vitae met persoonlijke gegevens meegestuurd met deze brief.

Ik hoop dat u mij uitnodigt voor een gesprek.

Met vriendelijke groet,

Pascal Gerritsen

Bijlagen: Curriculum vitae
 Terug naar boven

Medewerker redactie
Geachte heer Boels,

Na ons telefoongesprek van 24 januari leek het me nuttig u extra informatie te sturen over mijzelf en te solliciteren bij uw uitgeverij. Uw uitgeverij geeft informatieve boeken uit en op dat terrein ligt mijn interesse. Ik denk daarbij aan bijvoorbeeld vertalingen uit het Engels of Frans, waarbij mijn taalvaardigheden nuttig kunnen zijn.

Ik heb mijn stageperiode doorgebracht bij uitgeverij Kuweert. Hier heb ik gewerkt bij een fonds dat uitgaven ontwikkelt op het gebied van ondernemen en belastingen. Dit is mij erg goed bevallen.

Hoewel ik geen specifieke opleiding heb gevolgd voor de uitgeversbranche, denk ik dat ik via mijn opleiding kennis heb vergaard en vaardigheden heb ontwikkeld die goed bruikbaar zijn in de functie van medewerker redactie. Hierbij kunt u denken aan taalvaardigheid, economisch inzicht, kennis van marketing en redactionele vaardigheden.

Indien dit wenselijk wordt geacht, ben ik bereid een aanvullende opleiding te volgen, zoals bijvoorbeeld de Basiscursus Uitgeverij van de Vakopleiding Boekenbranche.

Ik hoop dat ik de kans krijg u van mijn kwaliteiten te overtuigen in een gesprek.

Met vriendelijke groet en hoogachting,

Kevin de Bruin

Bijlagen: Curriculum vitae
 Terug naar boven

Medewerker Public Relations
Geachte leden van het bestuur,

Via deze brief wil ik solliciteren naar een baan bij uw public-relationsafdeling.

Binnenkort ontvang ik het diploma van de opleiding MEO-Commerciële Dienstverlening (richting Bedrijfscommunicatie/Public Relations) van het AA-College.

Ik volg de activiteiten van uw organisatie op de voet via de krant, lokale televisie en radio. Hierbij is mij opgevallen dat uw organisatie erg actief is en veel doet om uw ideeën in de publiciteit te krijgen.

De doelstellingen van de dierenbescherming spreken mij erg aan. Persoonlijk ben ik een enorme liefhebber van katten, ik heb er twee, maar ook andere dieren vind ik interessant.

Ik heb als vrijwilliger twee maanden meegeholpen bij een dierenasiel. Dit vond ik erg gezellig werk omdat ik veel samen moest werken met anderen.

Het zou mooi zijn als ik mijn dierenliefhebberij en mijn opleiding Bedrijfscommunicatie/Public Relations voor de dierenbescherming zou kunnen inzetten.

Als u mij uitnodigt voor een sollicitatiegesprek, zult u er geen spijt van krijgen.

Met vriendelijke groet,

Frederique van Galen

Bijlagen: Curriculum vitae
 Terug naar boven

Open sollicitatie 1
Geachte heer / mevrouw ,

Via mijn zus, die mij attendeerde op uw organisatie, werd ik geïnformeerd over de activiteiten van uw stichting. Ik wil graag kenbaar maken dat ik mij kan vinden in de doelstellingen van uw organisatie zoals solidariteit en een actieve houding ten opzichte van het emancipatiebeleid van de overheid in al haar facetten.

Tijdens mijn studie Nationaal Recht heb ik bewust gekozen voor de richting Arbeidsrecht en Sociaal Zekerheidsrecht. In mijn achterhoofd had ik altijd de gedachte mijn kennis in te gaan zetten voor de vrouwenbeweging.

Aangezien uw organisatie actief is in de belangenbehartiging van vrouwenbewegingen, wil ik hierbij informeren naar de mogelijkheid daaraan bij te dragen.

Ik heb enige ervaring met juridische hulpverlening opgedaan en tevens gewerkt als beleidsmedewerker bij een gemeente, waarbij ik verantwoordelijk was voor emancipatiebeleid.

Ik ben graag bereid in een gesprek met u een en ander toe te lichten.

Met vriendelijke groet,

Annie van Raay-Sanders
 Terug naar boven

Open sollicitatie 2
Geachte heer de Graaf,

Naar aanleiding van het maandblad Natuur en Milieu heb ik informatie aangevraagd over de Stichting Natuur en Milieu. Het jaarverslag, dat ik vervolgens bestudeerd heb, stimuleerde mij u te schrijven.

Afgelopen december ben ik als bioloog afgestudeerd aan de Universiteit binnen de richting Ecologie. Tijdens mijn studie heb ik altijd bewust nagedacht over de maatschappelijke relevantie van de door mij ondernomen activiteiten.

Als vraag van de Ierse 'Wild Life Service' heb ik in Ierland een landschaps-ecologisch onderzoek uitgevoerd. Het betrof hier de vraag in hoeverre activiteiten in een aangrenzend landbouwperceel een bedreiging vormen voor de natuurwaarde van een veengebied. Daarnaast heb ik een vegetatie-ecologisch onderzoek uitgevoerd naar de lange termijn consequenties van herstelbeheer in een voormalig landbouwgrasland. In mijn literatuurscriptie, onder begeleiding van Norman Meyers, heb ik biologische belangen in een internationaal maatschappelijk kader geplaatst.

Tijdens mijn studie heb ik ervaren dat het doen van onderzoek en het schrijven van aanbevelingen niet genoeg is om natuur en milieu te beschermen. Dergelijke gegevens hebben slechts zin wanneer zij de beleidsmakers bereiken. Voor mijzelf heb ik dan ook besloten hieraan actief te gaan bijdragen. Uw organisatie benadert het overheidsbeleid kritisch en voorziet het, waar nodig, van alternatieven. Juist daarom zie ik voor mij een mogelijkheid die bijdrage te leveren.

Mijn interesse gaat in de eerste instantie uit naar de afdeling Natuur- en Landschapsbehoud van uw organisatie. Daar denk ik mijn ecologische kennis, tezamen met eigenschappen als kritisch denken, anticiperend vermogen en het bezitten van goede redactionele vaardigheden, te kunnen gebruiken op een doortastende en stimulerende wijze. Ik zal dan ook binnen een week telefonisch contact met u opnemen.

Hoogachtend,

Fokke de Vries
 Terug naar boven

Open sollicitatie 3
Geachte heer / mevrouw,

Voor vertaalwerk heeft u mensen nodig die hun vak verstaan, maar die daarnaast goed in teamverband kunnen samenwerken. Het woord waar het hier om gaat is communicatie. Ik denk dat ik iemand ben, die voor u van nut zou kunnen zijn.

Ik ben internationaal georiënteerd. Dit blijkt uit de vele reizen die ik heb gemaakt. Daarnaast beschik ik over ruime vakkennis in het Engels en Frans.

Ik heb ervaring met het vertalen van boeken, maar ook met het vertalen van technische handleidingen voor bedrijven.

Ik ben per direct beschikbaar voor een fulltime functie, maar ook parttime en tijdelijk werk is welkom.

Om u een indruk te geven van mijn talenkennis heb ik naast een overzicht van vertaalwerk een Engelstalige en Franstalige versie van deze brief meegestuurd.

Ik hoop dat deze brieven en mijn ervaring ertoe leiden dat u mij uitnodigt voor een vrijblijvend gesprek.

Met vriendelijke groet,

Marijke Hogeboom

Bijlagen: Engelstalige en Franstalige versie
Overzicht vertaalwerk
 Terug naar boven

Open sollicitatie 4
Geachte leden van de directie,

Hierbij wil ik mijn wens kenbaar maken om bij het Rijksmuseum te komen werken als conservator.

Ik heb uw museum meerdere malen met plezier bezocht. Wat mij telkens opviel was de bijzondere combinatie van aan de ene kant oude schilderkunst en kunstnijverheid en aan de andere kant een grote collectie moderne schilderkunst.

In mijn studie heb ik altijd een evenwicht proberen te vinden tussen mijn belangstelling voor schilders uit de zestiende tot en met de achttiende eeuw en moderne kunstenaars van het kubisme, Cobra en het fantastisch realisme. Daarnaast heb ik interesse in Nederlandse schilders.

Gezien deze belangstelling heb ik voor mijn twee stages musea gezocht, die deze combinatie in huis hebben, zoals het gemeentemuseum in Amsterdam en het Centraal Museum in Brussel. Hier heb ik kennis gemaakt met de verschillende werkzaamheden die een conservator verricht.

Ik heb inmiddels een artikel gepubliceerd in het kunsttijdschrift Tableau. Ter informatie heb ik hiervan een kopie bijgesloten. Dit artikel geeft inzicht in mijn redactionele vaardigheid.

Ik hoop dat we in staat zijn snel mijn eventuele mogelijkheden bij uw museum te bespreken.

Met vriendelijke groet,

Bijlagen: Kopie artikel Tableau
Curriculum vitae
 Terug naar boven