Menu

Aankondiging bedrijfsovername

Voorbeeld 1

Geachte relatie,

Met genoegen brengen wij u op de hoogte van de nieuwe ontwikkelingen binnen P&C ICT BV. Diever BV is al 15 jaar uw vertrouwde partner in ICT en vanaf 1 bent u ook voor telefonie aan het goede adres!

Met ingang van 1 hebben wij Telea BV overgenomen. Telea BV heeft een indrukwekkende geschiedenis waarin het vervaardigen van kwalitatief hoogwaardige producten tegen een betaalbare prijs centraal staat. Wij zijn dan ook verheugd dat wij Telea BV onder onze hoede kunnen nemen en ons productaanbod kunnen uitbreiden.

Om de overname te vieren en u kennis te laten maken met onze nieuwe producten trakteren wij u op een korting van 5% op uw volgende bestelling.

Met vriendelijke groet,
P&C ICT BV


Maud Schrijven
Directie


Voorbeeld 2

Geachte relatie,

Zoals u weet is BUY BV uniek in zijn kwaliteit en service. Steeds meer klanten weten ons te vinden en ons klantenbestand is in de afgelopen jaren dan ook flink gegroeid. Om u ondanks deze groei toch de persoonlijke service te kunnen bieden die u van ons gewend bent zijn wij een samenwerkingsverband aangegaan met Anexxa BV. Met ingang van 1 zullen BUY BV en Anexxa BV fuseren en samen verder gaan onder de naam Banexxa BV.

Anexxa BV is een bekende naam op het gebied van printpapier en heeft, net als BUY BV, kwaliteit en service hoog in het vaandel staan. Naast de vertrouwde producten van BUY BV bent u vanaf 1 dus ook voor printpapier aan het goede adres!

In de komende tijd zullen wij u op de hoogte houden van alle ontwikkeling omtrent de fusie. Wij zullen alles in staat stellen om de fusie zo geruisloos voor u te laten verlopen.

Indien u vragen heeft kunt u contact opnemen met ondergetekende, tel. 012-3456789.

Hoogachtend,
BUY BV


M. Sanders
Directie

Voorbeeldzinnen

Inleidende alinea

 • [Bedrijf] hecht veel waarde aan het persoonlijk contact met zijn klanten en wij houden u dan ook graag op de hoogte van de ontwikkelingen binnen onze organisatie.
 • Zoals u weet is [bedrijf] uniek in zijn kwaliteit en service. Steeds meer klanten weten ons te vinden en ons klantenbestand is in de afgelopen jaren dan ook flink gegroeid.
 • Graag willen wij u informeren over een wijziging binnen [bedrijf], uw leverancier voor [dienstverlening/product].
 • Met genoegen brengen wij u op de hoogte van de nieuwe ontwikkelingen binnen [bedrijf].
 • Met genoegen kunnen wij u mededelen dat [bedrijf A] en [bedrijf B] vanaf [datum] samen verdergaan onder de naam [naam].

Verklarende alinea

 • Om u ondanks deze groei toch de persoonlijke service te kunnen bieden die u van ons gewend bent zijn wij een samenwerkingsverband aangegaan met [bedrijf B].
 • Met ingang van [datum] zullen [bedrijf A] en [bedrijf B] fuseren en samen verder gaan onder de naam [naam].
 • Naast de vertrouwde producten van [bedrijf A] bent u vanaf [datum] dus ook voor [product] aan het goede adres!
 • Wegens tegenvallende financiële resultaten is [bedrijf] niet langer in staat om de bedrijfsactiviteiten zelfstandig voort te zetten. Gelukkig hebben wij in [bedrijf] een betrouwbare partner gevonden die de activiteiten per [datum] over zal nemen.
 • Wij hebben een weloverwogen keuze gemaakt en we hebben er alle vertrouwen in dat [bedrijf] u deze service biedt.
 • [Bedrijf] bestaat sinds [datum] en heeft een uitgebreid assortiment [product]. Vanuit het hoofdkantoor in [plaats] wordt er met [aantal] medewerkers gewerkt aan [product] van hoogwaardige kwaliteit voor een betaalbare prijs.
 • Deze overname brengt voor u geen merkbare veranderingen met zich mee.
 • [Bedrijf] is al [aantal] jaar uw vertrouwde partner in [product] en vanaf [datum] bent u ook voor [product] aan het goede adres!
 • Met ingang van [datum] hebben wij [bedrijf] overgenomen.
 • Wij verwachten met deze fusie onze dienstverlening nog verder te optimaliseren.
 • [Bedrijf A] en [bedrijf B] hebben in elkaar een betrouwbare partner gevonden en zien de toekomst vol vertrouwen tegemoet. In de aankomende tijd zullen wij u op de hoogte houden van de ontwikkelingen rond de fusie.

Slotalinea

 • Deze bedrijfsovername brengt voor u als klant geen merkbare veranderingen met zich mee. Wij blijven het vertrouwde adres voor [product] en garanderen de service die u de afgelopen 40 jaar van ons gewend bent.
 • U bent van harte welkom om afscheid te nemen van [naam] en kennis te maken met [naam] op [datum] van [begintijd] tot [eindtijd] op het vertrouwde adres aan de [adres].
 • In de komende tijd zullen wij u op de hoogte houden van alle ontwikkeling omtrent de fusie. Wij zullen alles in staat stellen om de fusie zo geruisloos voor u te laten verlopen.
 • Indien u vragen heeft kunt u contact opnemen met [naam], [telefoonnummer].
 • Wij vertrouwen erop u voldoende te hebben geïnformeerd en danken u voor het in ons gestelde vertrouwen.
 • Om de overname te vieren en u kennis te laten maken met onze nieuwe producten trakteren wij u op een korting van [percentage]% op uw volgende bestelling.
 • Wij verwachten dat u geen hinder zult ondervinden en vertrouwen erop dat deze fusie enkel positieve veranderingen voor u zal brengen.

Meer voorbeeldbrieven

Bedrijfsopvolging

Geachte relatie,

Sterren BV hecht veel waarde aan het persoonlijk contact met zijn klanten en wij houden u dan ook graag op de hoogte van de ontwikkelingen binnen onze organisatie.

Wij willen u graag mededelen dat onze directeur Dhr. Toon Sterren van een welverdiend pensioen gaat genieten. Na 40 jaar met veel plezier en toewijding zijn bedrijf te hebben gerund zal hij per 1 maart terugtreden. Zijn zoon en opvolger Dhr. Bart Sterren zal in zijn voetsporen treden.
Bart is de afgelopen vijf jaar al nauw betrokken bij Sterren BV en heeft diverse functies vervuld. Vanaf 1 zal hij de functie van algemeen directeur bekleden en alle werkzaamheden van Toon overnemen.

Deze bedrijfsovername brengt voor u als klant geen merkbare veranderingen met zich mee. Wij blijven het vertrouwde adres voor uw drukwerk en garanderen de service die u de afgelopen 40 jaar van ons gewend bent.
U bent van harte welkom om afscheid te nemen van Toon Sterren en kennis te maken met Bart Sterren op 25 van 17.00 tot 19.00 uur op het vertrouwde adres aan de Bedrijfslaan 10 te Overname.

Hoogachtend,
Sterrren BV


Jacqueline Schrijver
Communicatie


Bedrijfsovername

Geachte relatie,

Graag willen wij u informeren over een wijziging binnen Brief BV, uw leverancier voor kantoormeubelen.

Wegens tegenvallende financiële resultaten is Brief BV niet langer in staat om de bedrijfsactiviteiten zelfstandig voort te zetten. Gelukkig hebben wij in Dracht BV een betrouwbare partner gevonden die de activiteiten per 1 over zal nemen.

In onze zoektocht naar een goede overnamepartner stond voor ons centraal dat de service die u van ons gewend bent gecontinueerd zou worden. Wij wilden dat de overnamepartner ervaren en professioneel is en oog voor de klant heeft. Wij hebben een weloverwogen keuze gemaakt en we hebben er alle vertrouwen in dat Dracht BV u deze service biedt.

Dracht BV bestaat al tien jaar en heeft een uitgebreid assortiment kantoormeubelen. Vanuit het hoofdkantoor in Amsterdam wordt er met 30 medewerkers gewerkt aan kantoormeubelen van hoogwaardige kwaliteit voor een betaalbare prijs.

Deze overname brengt voor u geen merkbare veranderingen met zich mee. Om dit te realiseren is overeengekomen dat Dracht BV het pand aan de Fusieweg 10 te Drijfs overneemt. Tevens zullen alle medewerkers van Brief BV in dienst komen van Dracht BV. U houdt dus uw vaste contactpersoon en u kunt ook na de overnamedatum uw producten afhalen op het vertrouwde adres.

Wij vertrouwen erop u voldoende te hebben geïnformeerd en danken u voor het in ons gestelde vertrouwen.

Hoogachtend,
Brief BV


V.E.R. Koop
Directie


Fusie

Geachte relatie,

Met genoegen kunnen wij u mededelen dat Corporate BV en Finance BV vanaf 1 samen verdergaan onder de naam Corporate Finance BV. Wij verwachten met deze fusie onze dienstverlening nog verder te optimaliseren.

Corporate BV heeft al meer dan 20 jaar ervaring op het gebied van advisering en bemiddeling. Door de groeiende vraag heeft het bedrijf behoefte aan een grotere capaciteit. Finance BV heeft zijn sporen verdient op het gebied van bedrijfsvoorlichting en was op zoek naar een uitbreiding van zijn diensten.

Corporate BV en Finance BV hebben in elkaar een betrouwbare partner gevonden en zien de toekomst vol vertrouwen tegemoet. In de aankomende tijd zullen wij u op de hoogte houden van de ontwikkelingen rond de fusie. Wij verwachten dat u geen hinder zult ondervinden en vertrouwen erop dat deze fusie enkel positieve veranderingen voor u zal brengen.

Hoogachtend,
Corporate BV


Michael Schrijven
Algemeen directeur