Menu

Post aangetekend verzenden

Verzending

Als je belangrijke post verstuurt, zoals opzeggingen, aanmaningen en contracten, kun je kiezen voor aangetekend verzenden. Aangetekende post wordt altijd met Priority en via een apart kanaal vervoerd. De zending wordt de volgende werkdag persoonlijk aan de geadresseerde afgegeven. Aangetekende post is standaard verzekerd tegen beschadiging en verlies. Zendingen van waardevolle zaken kun je ook aanvullend verzekeren.

Zekerheid

Aangetekend versturen geeft bovendien juridische zekerheid. Het verzendbewijs geldt als juridisch bewijs van verzending. Voor extra zekerheid kun je vragen om een Bericht van Ontvangst, je ontvangt dan een getekende ontvangstbevestiging van de ontvanger retour.

Geadresseerde niet aanwezig?

In het geval dat de ontvanger niet thuis is, kan deze gedurende twee weken de aangetekende zending persoonlijk afhalen bij het dichtstbijzijnde postkantoor, Business Point of Service Balie. Gebeurt dit niet, dan wordt de zending teruggestuurd naar de afzender vergezeld van een kaartje waarop staat dat de zending niet is afgehaald.

Aangetekend stickers

Aangetekende post kun je zelf verzendklaar maken met een Aangetekend sticker. Deze stickers zijn verkrijgbaar bij het postkantoor of via internet te bestellen. Je plakt de sticker op de zending en je frankeert met postzegels, EasyStamp of Frankeermachine. Vervolgens geef je de zending af bij het postkantoor of een van de Business Points of Business Balies. Je kunt de aangetekende post ook verzendklaar laten maken bij de balie van het postkantoor of een van de Business Points of Business Balies. Je betaalt dan ter plekke de kosten voor het aangetekend verzenden.

Maximale gewichten en maten

Binnenland: Max. gewicht 2 kg
Max. afmeting 38 x 26,5 x 3,2

Buitenland: Max gewicht 2 kg
Max. afmeting 38 x 26,5 x 3,2

Tarieven 2016

Gewicht Frankeermachine Aangetekend sticker
NL
0-2 KG
€ 8,15 € 8,15    stickers bestellen
Europa
0-2 KG
€ 11,50 € 11,50
Wereld
0-2 KG
€ 16,50 € 16,50