Menu

Zorg voor een foutloze spelling

Spel- en grammaticale fouten in een cv komen erg slordig over. Zelf lees je makkelijk over je eigen fouten heen en de spellingscontrole is vaak niet afdoende.

Een cv met spelfouten geeft geen positieve indruk van de schrijver. Spelfouten kun je op diverse manieren voorkomen. Uiteraard maak je gebruik van de spellingscontrole, deze kan de meeste fouten wel verbeteren, maar is niet afdoende. Leg je cv even weg als hij klaar is en lees hem na een uur weer. Zo creëer je een frisse blik en zie je spelfouten sneller. Vraag ook iemand anders om jouw cv te controleren op spel- en grammaticale fouten.

Taalgebruik
Kies voor een actieve schrijfstijl. Schrijf bijvoorbeeld: ‘Ik was verantwoordelijk voor…’ en niet: ‘Ik ben verantwoordelijk geweest voor…’. Dus actief: ‘Ik gaf leiding aan…’ en niet passief: ‘Ik heb leiding gegeven aan…’.

Tip 5: Laat iemand anders je cv controleren

03-7-20 Tips en trucs om dubieuze debiteuren te voorkomen en de door jou verstuurde facturen op tijd betaald te krijgen. tuxx.nl/debiteurenbehe…
19-6-20 Handige voorbeeldzinnen voor het maken van engelse brieven. tuxx.nl/voorbeeldzinne…
18-6-20 @tomschouteden We bouwen een auto aanvul tool waarmee bedrijfsgegevens (naam, adres, zip) worden opgezocht aan de hand van een toplevel domein. Is dit interessant voor @TeamleaderBE? developer.tuxx.co.uk/api-overview/c…